Click for English version
 
> Styrprocessen/
    implementering
 
> Startsidan
Id├ębärare i Borås implementering
px
2010-10-04

Boråspaletten sätter allt fler avtryck i det interna arbetet med att ”uppdatera programmet för inflytande för barn och ungdomar” och ”införliva barnkonventionen” i Borås Stad. Palettens klickar färgar dessutom av sig genom att inspirera andra kommuner som står inför liknande utmaningar, så pass mycket att Ungdomsstyrelsen nominerat Borås Stad som en av tre kandidater till utmärkelsen Årets ungdomskommun!

 

Många delar pågår som framgått av tidigare artiklar parallellt. I höstens inledning träffades det nybildade nätverket för ide´bärare från förvaltningar och stadsdelar för andra gången för utbildning och nätverkande. Trialog stod för ett flertal inspel med fokus på implementeringskonstens ”kom-ihåg!” och Anna Leite från Rädda Barnen hade en uppskattad genomgång av barnkonventionens grunder.

 

En givande övning som samordnaren för ungas inflytande Marianne Ferdinandsson tillsammans med Ove Strand skapat för denna dag byggde på ”case”. I grupper fick tjänstemännen diskutera sig fram till hur man skulle säkra att unga inte missades i olika scenarier i en tänkt beslutsgång.

Dessa delar kommer att utvecklas till kommande nätverksträffar.

För mer info
px

Länkar:


Nyhetsarkiv
px
Klicka nedan för att läsa fler nyheter.
px
> Nyheter
Uppdrag- och referensarkiv
px
Klicka på länken nedan för se Trialogs referenser och uppdrag.

> Referenser