Click for English version
 
 
> Startsidan
Trialogs nya elevrådsutbildning
px
2007-05-30

 
 
Vid sidan av den mer omfattande process som Trialogmetoden innebär, gör Trialog även mer traditionella elevrådsutbildningar. I en helt ny förpackning, till största delen interaktiv, har nu Thomasgymnasiets elevråds-styrelse fått en utbildningsförmiddag enligt sina önskemål: ”Struktur och organisation, hur våra möten blir effektivare och hur var och en av oss får bra saker gjorda utifrån sitt uppdrag…”. Ungefär så var beställningen.
 
Ett nyskrivet manus låg som grund för ett rollspelat styrelsemöte. Genom research och planering fanns lokalt anknutna, strategiska frågor blandade med ärenden av light-karaktär som punkter på dagordningen – en dagordning som f ö byggde på metoden ”Gemensam dagordning”. Även andra metoder var instoppade i mötet, liksom ett antal trivselskapande inslag, allt för att kreativitet och engagemang skulle ställas på sin spets under förmiddagen.
 
Även delar av metoden ”Framtidsverkstad” användes, då deltagarna efter den viktiga ”Post it-reflektionen” gick utmed väggarna och prioriterade bland framgångsfaktorer och ”tips och trådar”.
 
Några röster från elevernas utvärdering:
 
”Jag måste verkligen säga att din utbildning var riktigt bra! Redan efter mötet diskutera vi ock tog upp frågor som du nämnt, plus att vi fick massa nya ideer. Utbildningen du höll var en riktig insperations källa, där du fick oss att känna hur viktigt det var med ett elevråd.”
 
"Tack för den senaste utbildningen. Jag tyckte att den var väldigt lärorikt och fantastiskt upplagd, med både teoretisk o praktisk info. Jag ser även framemot fortsatta utbildningar med dig och tror att min styrelse behöver det."


” Det hela var mycket spännade också. Inte alls tråkigt... Nu kommer nog även elevrådet få mer att säga till om. Det är postivt det!
Överallt kändes det som en bra kurs att sammanfatta med orden Carpe Diem eller varför inte De omnibus rebus et nonnullis aliis, (hoppas du försår vad det betyder :)”

För mer info
px

Thomasgymnasiets rektor, Erik Rundström

0152-29454
erik.rundstrom@strangnas.se


Elevrådets ordförande Sherif Ariz
sherif.y.ariz@hotmail.com

Nyhetsarkiv
px
Klicka nedan för att läsa fler nyheter.
px
> Nyheter
Uppdrag- och referensarkiv
px
Klicka på länken nedan för se Trialogs referenser och uppdrag.

> Referenser