Click for English version
 
 
> Startsidan
Trialog i Sollentuna
px
2008-09-26

”Jag sitter och tänker – på en ny typ av möte för oss i elevrådet. Då skulle man ha typ en fast dagordning, där alla har sin punkt – rektor, elevrådet, föräldrar, lärare – kanske ska vaktis vara med också, med sin punkt”.


Bra skolor ser till att elevrådet får lämplig utbildning inför sitt uppdrag och oftast sker detta i läsårets inledning. Trialog har än en gång anlitats för sin levande elevrådsutbildning med bl a ett rollspelat elevrådsmöte som utgångspunkt för reflektion och kunskapande.
 
Det första passet byggde alltså på Trialogs skräddarsydda manus i vilket mötesformalia och ett antal metoder för ett livfullt och engagerat möte på ett naturligt sätt bakats in i repliker och agerande. Ett smakprov:
 
HENRIC
Jag sitter och tänker – på en ny typ av möte för oss i elevrådet. Då skulle man ha typ en fast dagordning, där alla har sin punkt – rektor, elevrådet, föräldrar, lärare – kanske ska vaktis vara med också, med sin punkt.
 
ELLEN
Ja, då får ju alla upp sina grejer och så diskuterar vi det tillsammans.
 
LUKAS
Ja, fast det är vi som liksom sköter det, fördelar ordet och så.
 
JOAKIM
Skulle kanske kännas lite som en – hemmamatch – fattar ni? I ställer för en bortamatch. Som nu.
 
HENRIC
Det låter som vi har fått ett förslag. Skulle några vilja ta på sig att skriva ner det här, så tar vi upp det med rektor Ann-Charlotte?
______
 
Del två denna dag handlade om delaktighetstrappan, kortlekarna och det andra som ryms i Trialogmetodens introduktionspass, numera med ett innehåll som matchar såväl ett elevråd som Runans som Luleås kommunfullmäktige – se nyhetsarkivet.
 
Elevrådets vuxenstöd, musik- och idrottsläraren Gustaf Ekerwald blev mycket nöjd med det dagen gav och elevernas kommentarer var entydiga:
 
”Det var bra med alla övningar och det gjorde det hela mycket roligare.”

”Jag tror verkligen att jag kommer att ha användning av det jag lärt mig här.”

”Lärarna skulle nog gärna vilja gå på den här utbildningen.”
 
 
För mer info
px
gustaf.ekerwald@gmail.com
Nyhetsarkiv
px
Klicka nedan för att läsa fler nyheter.
px
> Nyheter
Uppdrag- och referensarkiv
px
Klicka på länken nedan för se Trialogs referenser och uppdrag.

> Referenser