Click for English version
 
 
> Startsidan
Inflytande på fritidsgården
px
2009-03-04

”Jag tyckte att detta möte var intressant, man lärde sig nya saker och fick en att inse att man också kan vara en av de ”mäktiga” och inte vara utanför eller inte delta.”
 
Trialogs insatser i Borås har nu nått fritidsgårdarna. Under en kvällsutbild-ning träffades fritidsledare och besökande ungdomar från några av kommunens gårdar och bekantade sig med Trialogs övningar och modeller. Det finns ett stort behov och en stark önskan bland personalen att engagera och inspirera sina unga att ta aktivare del i verksamheten. Den generella bilden är samtidigt att ungdomarna på gårdarna ”inte bryr sig” i någon större utsträckning – vilket gör utmaningen desto större.
 
Bakom den till synes ointresserade attityden finns naturligtvis oftast en mängd tankar, ideér och kritiska åsikter. Så spännande då, när samtalen kommer igång och när diskussionerna utifrån kortlekarna i workshopdelen och kommentarerna efteråt uttrycker glädje och bekräftelse!
 
I den planerade fortsättningen ingår, precis som på de 3 skolor (se nyhetsarkivet) där Trialog nu är en processpartner, undersökningen om inflytandet genom enkätprogrammet för utvärdering och målsättning. Fortsättning följer…
 
Fler unga röster:
”Mycket givande, vi på Hestra Midgårds gårds-råd ligger på en 8 i stegen. Jag tycker det här är något alla borde prova.  Kanonkul! 4 av 5.”
 
”Jadu… Det här var roligare än vad jag förväntade mig. Vi lekte med kortleken. Ett väldigt bra sätt att lära sig på. Det fick mig att lära de 10 trappstegen. Det var bra förklaringar och man fick chans att säga vad man tyckte. Detta var kul. 7 av 10. Hej hopp J”
 
Och personal:
”Jag tycker att det var två intressanta timmar. Det väcktes en massa tankar kring hur mycket delaktighet ungdomarna på min gård har, och hur de faktiskt upplever det själva. Jag tror att jag kommer att tänka på ”trappan” i mitt fortsatta arbete. Det är bra med praktiska övningar, det får en att tänka till lite. Bra och spännande kurs.”
 
 ”Tycker att kvällen uppfyllde mina förväntningar. Känner att detta behöver vi bli mkt bättre på. Fick dåligt samvete, för ofta kör vi över våra ungdomar – omedvetet! Behöver coaching inom detta område. Roligt att få gå en utbildning ihop med sina besökare."
För mer info
px
Referens: Marianne Ferdinandsson, ungdomssamordnare, Borås Stad
Nyhetsarkiv
px
Klicka nedan för att läsa fler nyheter.
px
> Nyheter
Uppdrag- och referensarkiv
px
Klicka på länken nedan för se Trialogs referenser och uppdrag.

> Referenser